Op donderdag 4 februari in de ochtend was de zaal van Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht weer rijkelijk gevuld met bezoekers van de Open Coffee Drechtsteden. De menigte bestond uit zelfstandige professionals en ondernemers uit het Midden- en Klein Bedrijf die al vaker koffie komen drinken, maar ook uit nieuwkomers.

Zo’n 70 ondernemende mensen uit de Drechtsteden en omgeving kwamen voor de ontmoeting, voor het uitwisselen van ideeën en het samen werken. Kennis delen vindt er ook plaats. Zo legt een zelfstandige professional, een kunstenares, haar uitdaging in de groep op tafel. Ze vindt het moeilijk haar juiste klantenkring te vinden. Een ondernemer uit het MKB adviseert haar out the box te denken en geeft haar suggesties voor het benaderen van een andere markt. Gooi het over een andere boeg. Denk niet aan de bezoekers van een kunstmarkt, maar bied je product aan andere ondernemers.

Kennis werd gedeeld.

In zijn welkomstwoord wijst Matthijs op onze social media. Tweet jij ook met ons mee?

Er werd ook aandacht geschonken aan de reclame mogelijkheden voor de bezoekers. Voor 100 euro per jaar staat jouw bedrijf elke maand meerdere malen per ochtend in the picture in de slideshow op het reclamescherm. Voor aanmelden en meer informatie ga je naar de website https://opencoffeedrechtsteden.nl/reclame

Ook dit jaar zijn we weer gaan speeddaten. Bezoekers stapten uit hun comfortzone en vormden groepjes van 4 à 5 mensen die ze nog niet kenden. Een korte elevator pitch houden, visitekaartjes uitwisselen en een nieuw contact is opgedaan. Leuk en simpel!

Natuurlijk was er ook de zeepkist. Voedingscoach en gewichtsconsulente Monique Koppelaar van MK Food Coaching legde uit hoe je met gezonde voeding het ziekteverzuim kunt verlagen. Robert de Heer pitchte over Stichting Anders. Deze stichting daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten, producten en talenten vrijwillig beschikbaar te stellen aan mensen in nood. Ingrid Hilgeman vertelde over de Internationale Vrouwendag en nodigde de aanwezige dames uit voor een walk-inn dinner op zondag 8 maart in Cultureel Centrum Cascade. Marieke Franken presenteerde Nieuwe Bril; kijken door een nieuwe bril biedt nieuwe kansen. Gerben Verwoert bracht samen met zijn tweelingbroer de workshop van volgende maand onder de aandacht. Zij zullen tips geven hoe je meer bezoekers naar je website trekt. Tot slot vroeg Aafke van de Peppel alle bezoekers om te stemmen op Cascade. Zij zijn in de run voor de Meest Bijzondere Meeting Locatie 2015 award. Stemmen kon tot 18 februari.

De ochtend werd, voor het eerst, in beeld gebracht door fotograaf Roelof Mulder.

Ook deze bijeenkomst kon je als bezoeker gratis deelnemen aan een workshop. Faroshia Bergraaf van EmoWorks organiseerde de workshop ‘Emotiekracht!’. Wegens ziekte heeft Faroshia aan Iene Lammers gevraagd haar te vervangen. De workshop heeft een groot interactief gehalte. In groepjes van drie deelnemers worden positieve ervaringen, prestaties en de daarbij behorende emotie(s) besproken. De één is de verteller, de tweede de vrager en de derde de observeerder. Na het gesprek gaven de vrager en de observeerder complimenten aan de verteller. “Leuk om nieuwe diamantjes te mogen ontvangen. Sommige dingen weet je al over jezelf”, “bijzonder dat je dieper in een gesprek gaat dan normaal, je meer verbindt dan normaal” en “handig voor je pitch, nu kan ik die persoonlijker maken dan een standaard pitch” waren een aantal reacties. De opzet van de workshop werd als veilige omstandigheid ervaren en er zat een goede structuur in de oefening, volgens de deelnemers.

Tijdens onze verjaardag afgelopen december trakteerden we op een aluminium visitekaarthouder. Voor alle visitekaartjes die je tijdens ons netwerkbijeenkomst ontvangt. Natuurlijk ook met onze visitekaartjes erin. Wil jij onze ambassadeur zijn? Wil je meer kaartjes van Open Coffee Drechtsteden? Mail ons dan.

Kom jij volgende maand (weer) netwerken? Wil je misschien je bedrijf presenteren op de zeepkist? Of wil je deelnemen aan de workshop ‘Waar komen in vredesnaam toch mijn websitebezoekers vandaan’? Je bent op donderdag 3 maart van harte welkom in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Benieuwd naar de foto’s? Klik hier.

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!