Elke eerste donderdag van de maand organiseert Open Coffee Drechtsteden in samenwerking met Cultureel Centrum Cascade een netwerkbijeenkomst voor ondernemend Drechtsteden. Ook op 7 april in de ochtend waren tientallen zelfstandige professionals en ondernemers uit het Midden- en Klein Bedrijf bijeen in Hendrik-Ido-Ambacht voor een kop koffie en voor het netwerken.

Netwerken dient meerdere doelen. Zo is er het onderhouden van contacten, het ontmoeten van nieuwe mensen – wellicht in de toekomst potentiële klanten –, het uitwisselen van ideeën, het delen van kennis en het samen werken.

Open Coffee Drechtsteden heeft al vele samenwerkingen tot stand gebracht. Kortstondige, maar ook langdurige. Tussen twee ondernemers of meerderen. Voor pure verkoop of om mensen te helpen. Tussen mannen en vrouwen. Heel serieus of ludiek. Zoveel samenwerkingen.

Met wie wil jij samenwerken?

 

Tijdens de ochtend was er ook weer de mogelijkheid tot het beklimmen van de zeepkist.

Bernard Wolters geeft met zijn bedrijf Loopbaanfinale loopbaanbegeleiding aan 50-plussers.

Mandy Visser van Viva Assist helpt als virtueel assistent ondernemers om samen hun bedrijf groter te laten maken.

Mariëtte Bloem is beeldend kunstenaar en is op zoek naar bestuursleden voor haar stichting. Het betreft een social art centrum waar workshops gegeven worden aan mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onno Kemperman van Visualis helpt je jouw visuele identiteit te vinden om hiermee een opvallend portret te kunnen plaatsen op je social media. Hij coacht je tijdens de fotosessie bij je expressie, mimiek en uitstraling.

Guido Makor bracht de LinkedIn Academy onder de aandacht. Op 1 juni kun je de hele dag deelnemen aan een training over dit sociaal medium, waarbij niet alleen Guido je zal onderwijzen maar ook twee gastsprekers het woord zullen krijgen.

 

Naast het profileren van je bedrijf op de zeepkist kun je jezelf en je passie bij de Open Coffee Drechtsteden ook kenbaar maken aan andere bezoekers door mee te doen aan het speeddaten. Je stapt (misschien) uit je comfortzone en vormt een groepje van 4 à 5 mensen die je nog niet kent. Een korte elevator pitch houden, visitekaartjes uitwisselen en een nieuw contact is opgedaan.

 

Je kunt je bedrijf ook onder de aandacht van het voltallige publiek brengen door deel te nemen aan de reclame op het scherm. Voor 100 euro per jaar staat jouw bedrijf elke maand meerdere malen per ochtend in the picture in de slideshow op het reclamescherm. Voor aanmelden en meer informatie ga je naar de website https://opencoffeedrechtsteden.nl/reclame

 

De ochtend werd in beeld gebracht door fotograaf Onno Kemperman.

 

Ook deze bijeenkomst kon je als bezoeker gratis deelnemen aan een workshop. Paula de Bruin van Arcada Beauty & Nature en Annette ter Heijden van Fysikos Voeding legde tijdens de workshop ‘Weer in je kracht staan met natuurlijke middelen en goede voeding!’ het belang uit van goede voeding voor je lichaam. Hoe eiwitten, vetten en mineralen goed zijn voor je organen, immuunsysteem, spieren, hersenen, hormonen, zenuwstelsel, je bloedsuiker en je pH-balans. Wil je weten welke voeding je dan het beste eet, lees dan de Tips & Tops van deze maand.

 

Op 5 mei is er geen Open Coffee. De ochtend van 2 juni staat volledig in het teken van de 3 uur durende workshop ‘Gedoemanagement’ onder leiding van Frank Schurink. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar https://opencoffeedrechtsteden.nl/uitnodiging-donderdag-2-juni-lezingworkshop-gedoemanagement/

Op 7 juli vindt weer een reguliere bijeenkomst van Open Coffee Drechtsteden plaats. Kom jij dan weer netwerken? Je bent van harte welkom in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Benieuwd naar de foto’s? Klik hier.

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!