Op donderdag 3 maart in de ochtend was de zaal van Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht weer rijkelijk gevuld met bezoekers van de Open Coffee Drechtsteden. Zo’n 70 ondernemende mensen uit de Drechtsteden en omgeving, niet alleen zelfstandige professionals maar ook ondernemers uit het Midden- en Klein Bedrijf, kwamen voor de ontmoeting, voor het uitwisselen van ideeën, het delen van kennis en het samen werken.

Opvallend tijdens deze editie was de originaliteit op de zeepkist. Toen stemacteur Peter Weeting de zeepkist beklom, werd een geluidsband gestart. Hij had zijn pitch van tevoren ingesproken en playbackte deze mee. Met begeleidende handgebaren en mimiek. Leuk om naar te kijken, verfrissend die andere invalshoek. Guido Makor gaf ook een verrassend effect aan zijn presentatie: hij verkondigde de nacht ervoor vader te zijn geworden. Tot diep in de nacht was hij met twee andere zelfstandige professionals aan het werk geweest om de organisatie van het grote LinkedIn evenement op 1 juni te organiseren. Tijdens die dag krijg je meerdere trainingen over dit sociale medium zodat je meer resultaat uit LinkedIn kan halen. Meer informatie over de LinkedIn Academy en het evenement vindt je op de website http://linkedin-academy.nl.

Joke Hardenbol is beeldend kunstenares. Ze maakt van onder andere van papier en textiel 2- en 3d boeken, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een geboorte of begrafenis. Ze geeft ook workshops. Het weekend van 12 en 12 maart had ze Open Huis. Marius van Vlijmen van iAddress helpt je bij het beveiligen van je persoonlijke digitale gegevens. Ook kun je shoppen bij 750 partners en hiermee bonuspunten verkrijgen. Paula de Bruin van Arcada Beauty & Nature heeft een gratis makeover gekregen. In de afgelopen tien jaar is ze 35 kilo afgevallen. Met het advies van Annette ter Heijden van Fysikos Voeding leerde ze de knop omzetten. Hoe ze dat heeft gedaan, legt ze volgende maand uit in hun gezamenlijke workshop. Annette vertelde over haar boek Proef je Roots, waarin tips staan hoe je 30% meer energie kunt krijgen.

In haar welkomstwoord wees Marieke op onze social media. Tweet jij ook met ons mee?

Er werd ook aandacht geschonken aan de reclame mogelijkheden voor de bezoekers. Voor 100 euro per jaar staat jouw bedrijf elke maand meerdere malen per ochtend in the picture in de slideshow op het reclamescherm. Voor aanmelden en meer informatie ga je naar de website https://opencoffeedrechtsteden.nl/reclame

Ook dit ochtend zijn we weer gaan speeddaten. Bezoekers stapten uit hun comfortzone en vormden groepjes van 4 à 5 mensen die ze nog niet kenden. Een korte elevator pitch houden, visitekaartjes uitwisselen en een nieuw contact is opgedaan. Leuk en simpel!

De ochtend werd in beeld gebracht door fotograaf Onno Kemperman.

Ook deze bijeenkomst kon je als bezoeker gratis deelnemen aan een workshop. Gerben en Arne Verwoert van Twinbound gaven een inkijkje in Google Analytics. Beide heren waren volgens hun logo gekleed: de één had een rood overhemd aan, de ander een blauw overhemd. De 28 deelnemers kregen in de overwegend informatieve workshop uitgelegd hoe en waar ze in Google Analytics kunnen zien wie de bezoekers van hun website zijn. De geografie, de frequentie, via welke kanalen, hoe lang ze op je website blijven, hoeveel pagina’s ze bekijken, op welke pagina ze binnen komen op je website en op welke ze je website weer verlaten. Eén van de tips van de heren: bepaal het doel van je website en richt je website daarop in.

Kom jij volgende maand (weer) netwerken? Wil je misschien je bedrijf presenteren op de zeepkist? Of wil je deelnemen aan de workshop ‘Weer in je kracht staan met natuurlijke middelen en goede voeding!’? Je bent op donderdag 7 april van harte welkom in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Benieuwd naar de foto’s? Klik hier.

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!