Uit onderzoek blijkt dat je 2e netwerk interessanter is om klanten uit te genereren dan de 1e kring mensen om je heen. Dat bracht de organisatie van de Open Coffee Drechtsteden op het idee om het concept van Six Degrees of Separation toe te passen op de netwerkbijeenkomst van 1 september.

‘6 handdrukken verwijderd van de klant die je zoekt’

Het leek in de basis op het speeddaten dat we eerder hadden gedaan. Gedurende twee rondes aan tafel met vreemden. Alle bezoekers door elkaar heen geklutst.

Echter is de Six Degrees of Separation uitgebreider. Na het afsteken van je 1-minuut pitch kregen je tafelgenoten gedurende twee minuten de ruimte voor het stellen van vragen. En dat element kreeg van meerdere bezoekers de beoordeling ‘geeft verdieping’.

“Je gaat net een stapje verder, een laagje dieper omdat je ingaat op de zoekvraag”, legde iemand tijdens de evaluatie uit. “De informatie blijft beter hangen”, zei een ander. Over het algemeen was het een welkome afwisseling in het programma en de ochtend. Er werden bij de evaluatie ook tips gegeven. Zo vindt men meer tijd en grotere groepen wenselijk. Na de twee rondes mocht je één persoon kiezen om jouw 6 visitekaartjes aan te overhandigen, zodat hij/zij die in zijn/haar netwerk kan verspreiden.

Vóór het speeddaten werd ook tijdens deze editie van de Open Coffee de zeepkist beklommen.
Carolijn Roelofs van Coachable wijst op de gratis Business BN’er Challenge. Deze liep vanaf 5 september gedurende 7 dagen.

Jeanette Klop vraagt de bezoekers om ambassadeur te worden van haar bedrijf Kloppend HR Advies. Zij wil graag personeelsadvies geven aan het MKB.

Anke Welten is zenleraar bij Zen.nl. Zij wijst op de nieuwe vestiging in Dordrecht en op het belang van mediteren.

Johan Huijzer is pop art kunstenaar. Hij brengt het idee van zijn kunst als relatiegeschenk onder de aandacht.

Jens Muller is zelfstandig ondernemend verpleegkundige voor patiënten in de laatste fase van hun leven. Hij vraagt voor zijn SamensZorg hulp bij het realiseren van zijn droom: kiezen voor zorg in plaats van euthanasie.

De ochtend werd in beeld gebracht door fotograaf Roelof Mulder.

 

Pitch aanbod 

In het welkomstwoord werd nog een aantal zaken besproken. Zoals het volgende aanbod van de organisatie van de Open Coffee Drechtsteden voor bezoekers. Wanneer jij het pitchen van jouw bedrijf op de zeepkist spannend vindt, maar je wilt wel meer bekendheid aan jouw bedrijf geven, dan willen wij voor jou pitchen op de zeepkist. Daar vragen we een kleine bijdrage van 10 euro voor.

 

Volgende Open Coffee

Op 6 oktober staat de masterclass ‘Hoe kun je als succesvolle ondernemer op topniveau presteren in business, gezondheid, rust en balans?‘ van Agnes Vleugel op het programma. Op die donderdag vindt de volgende bijeenkomst van Open Coffee Drechtsteden plaats voor alle zelfstandige professionals en ondernemers uit het Midden- en Klein Bedrijf in de Drechtsteden en omgeving. Kom jij dan weer netwerken? Je bent van harte welkom in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Benieuwd naar de foto’s van 1 september? Klik dan hier.

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!