Elke eerste donderdag van de maand organiseert Open Coffee Drechtsteden in samenwerking met Cultureel Centrum Cascade een netwerkbijeenkomst voor ondernemend Drechtsteden. Ook op 7 juli in de ochtend waren tientallen zelfstandige professionals en ondernemers uit het Midden- en Klein Bedrijf bijeen in Hendrik-Ido-Ambacht voor een kop koffie en voor het netwerken.

De ochtend kent een aantal onderdelen, waaronder het speeddaten. Je stapt (misschien) uit je comfortzone en vormt een groepje van 4 à 5 mensen die je nog niet kent. Een korte elevator pitch houden, visitekaartjes uitwisselen en een nieuw contact is opgedaan.

Deze editie heeft het speeddaten een nieuw jasje gekregen. Alle bezoekers kregen bij binnenkomst een velletje papier met een gekleurde bal erop. Er waren vier kleuren. Gevraagd werd om zodanig een groep te vormen dat alle kleuren vertegenwoordigd waren. Vervolgens verscheen er een vraag op het scherm bij het podium. Die vraag kon besproken worden binnen het viertal. De eerste vraag was: Waarmee moet ik stoppen om verder te komen? Een aantal antwoorden was ‘met dingen doen die je niet leuk vindt’, ‘anderen pleasen waardoor je over je eigen grenzen gaat’ en ‘geloven dat het niet lukt’. Daarna werd er gewisseld in de zaal. Er kwam een tweede vraag: Het geheim van succes is dat je afmaakt waarmee je…. Eén van de reacties was niet afmaken waarmee je begonnen bent. Wat hij bedoelde, is dat hij met twee takken in zijn bedrijf begonnen is en er in een later stadium achter kwam dat één van de twee niet werkte en daar afscheid van nam.
En zo kreeg het speeddaten een versie 2.0.

Tijdens de ochtend was er ook weer de mogelijkheid tot het beklimmen van de zeepkist.

Onno Kemperman van Visualis vertelt over een onderzoek van de Universiteit van Gent over het belang van een goede profielfoto. Tijdelijk heeft hij de prijs van een profielfotoshoot verlaagd van 90 naar 60 euro. Daarnaast biedt hij de visuele identiteitsscan gratis aan.

Arie Vermaas brengt zijn winkel VitamineRijk in Hendrik-Ido-Ambacht onder de aandacht. Vanuit een duurzame en milieubewuste overweging biedt hij zijn klanten de mogelijkheid om groenten en fruit in gedeelten aan te schaffen, zodat er niets in de prullenbak belandt.

Wilma Helder is fotografe en wijst er op dat het belangrijk is om van je eerste indruk een hele goede te maken en dat het van belang is om je bedrijf goed zichtbaar te maken. Ze fotografeert alle beeldmateriaal voor je website.

Matthijs van Dijk bracht de LinkedIn Academy onder de aandacht. Een goed gebruik van je LinkedIn profiel kan leiden tot meetbare resultaten voor meer omzet voor je bedrijf.

Harriëtte van Rijssel van Picture Yourself as kondigt de workshop aan. En ze stelt een interessante vraag: wat kunnen wij, als organisatie, toevoegen aan de Open Coffee Drechtsteden? Waaraan hebben jullie behoefte?

De ochtend werd in beeld gebracht door fotografe Wilma Helder van Heldere Fotografie.

Ook deze bijeenkomst kon je als bezoeker gratis deelnemen aan een workshop, dit keer verzorgd door Harriëtte van Rijssel van Picture Yourself as. De workshop was een mix tussen vragen wat de deelnemers bezig hield ten aanzien van toekomstige plannen en het geven van inspiratie. Dit laatste gebeurde door te kijken naar de mindset van vernieuwende bedrijven en het ontstaan van de betekeniseconomie: hoe kunnen wij een toegevoegde waarde hebben door oplossingen te zoeken voor bestaande problemen. Van een aantal van deze bedrijven werden filmpjes getoond, waaronder de fabriek Greyston die als slogan heeft: ‘we bake cookies to hire people”. De reacties van de deelnemers waren positief: “Prikkelend, het zet je op een ander been, maakt stappen helder en ruimte vrij om te dromen” en “Door die 3 filmpjes en het verhaal erachter gebeurde er iets met mij”.

In augustus is er geen Open Coffee vanwege de vakantieperiode. Op 1 september vindt weer een bijeenkomst van Open Coffee Drechtsteden plaats. Kom jij dan weer netwerken? Je bent van harte welkom in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Benieuwd naar de foto’s? Klik hier.

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!