In de workshop ‘Weer in je kracht staan met natuurlijke middelen en goede voeding!’ gaf Annette ter Heijden van Fysikos Voeding tips over goede voeding voor je lichaam.

Eerst legde ze uit dat de drie grootste disbalansen in je lichaam je darmen, je bloedsuikers en de pH-balans zijn. Om deze disbalansen recht te trekken, zijn eiwitten, vetten en mineralen nodig.

Eiwitten zijn goed voor je organen, je immuunsysteem en je spieren. Je krijgt ze binnen door het eten van vis, vlees, eieren en groenten.

Vetten zijn goed voor je hersenen en hormoonstelsel. Ze zijn ook goed voor je zenuwstelsel. Er bevinden zich veel ongezonde vetten in ons voedsel. Gezonde vetten haal je uit vis, eigeel, vlees, noten & zaden en oliën. Om de vetten goed door je lichaam te laten opnemen, gebruik je aloë vera drank en eet je heel veel groenten. Voorheen ging het gezegde als volgt: eet elke dag 2 ons groenten en 2 stuks fruit. Annette adviseert om 1 kilo groenten per dag tot je te nemen. Hierbij suggereert een deelnemer van de workshop de steeds populairder wordende smoothies. Daar heeft Annette een kanttekening bij. Doordat de groenten en/of het fruit al gepureerd is, hoef je minder te kauwen en dat is volgens haar een nadeel. Het kauwen zorgt voor speeksel, dat een signaal aan het spijsverteringsorgaan geeft om aan het werk te gaan. Daarnaast schijn je van vaker kauwen slimmer te worden.

Voor de juiste pH-balans in je lichaam zorg je door het innemen van mineralen. Eet je veel groenten en kruiden, dan krijg je voldoende mineralen binnen.

Eiwitten en vetten leveren ook stabiele bloedsuikers.

 

Samengevat ziet een dieet voor een gezond lichaam er als volgt uit:

Heel veel groenten (en variatie in kleur)

Vis

Vlees

Eieren (eigeel)

Noten & zaden

Oliën

Kruiden

Veelvuldig kauwen

 

Geen peulvruchten (slecht voor je darmen)

Geen aardappelen (wel bataat)

Geen paprika

Geen tomaat

Geen aubergine

Geen gojibessen

Dit zijn allemaal ‘nachtschades’ (ze zijn een aanval op je lichaam)

Meer over dit onderwerp kun je lezen in het boek ‘Proef je roots’ van Annette ter Heijden.

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!