Open Coffee Drechtsteden organiseert op donderdag 2 juni een ochtendvullende lezing/workshop. Ons programma is dan anders-dan-anders, je kunt dan namelijk luisteren en meedoen aan de lezing/workshop Gedoemanagement die wordt gegeven door ‘gedoegoeroe’ Frank Schurink. Je doet toch ook mee?!

Lezing/workshop Gedoemanagement

Elke ondernemer weet het: Gedoe, het is onvermijdelijk! Het zou leuk zijn als je daar ook nog wat aan hebt en juist dat blijkt het geval. In een wervelende lezing/workshop gaat Frank Schurink uit de doeken doen hoe je gedoe voor jou kunt laten werken. Je krijgt vele nieuwe inzichten, 5 opluchtingen en enkele eenvoudig toe te passen handvatten. Het is een feest van herkenning en tegelijkertijd vernieuwing.

Wanneer: donderdag 2 juni 2016
Tijdstip: 9.30 – 12.30 uur / Inloop vanaf 9.00 uur
Locatie: theaterzaal Cultureel Centrum Cascade, Hoge Kade 50, H-I-Ambacht
Kosten: Euro 25,00 inclusief BTW
Aanmelden: via de website van Frank Schurink http://www.gedoemanagement.nl/opencoffee-drechtsteden
Nog nooit bij Open Coffee Drechtsteden geweest? Geen probleem! De Open Coffee is vrij toegankelijk, we hanteren geen lidmaatschap. De lezing/workshop is dan ook voor iedereen.

foto Gedoe

Frank Schurink vertelt:

Waarom Gedoe(management)?
Ambities zijn maar lastig te verwezenlijken met gedoe

Ik ken geen mensen of organisaties zonder ambities, wel met opgegeven ambities, ambities die steeds veranderen of ambities die hun energie verliezen. Ambities groot en klein, het maakt niet uit, je hebt ze. Jij en ik willen van nature iets met ons leven en komen daarbij vele obstakels tegen, vaak zo ongrijpbaar dat we ze samenvatten als ‘gedoe’. “Altijd weer dat gedoe.”

Gedoe: je kent het, maar wat is het? We hebben leuk en gezellig gedoe, maar meestal is het lastig tot ronduit irritant. Als je het over gedoe hebt, zijn het onderwerpen als: te veel te doen, waarom luisteren mensen niet, overvolle mailbox, administratie, mijn partner of collega(s), ik weet het niet, enzovoort. Dat gaan we dan vervolgens managen, maar zonder echt resultaat. Waarom? Omdat dit allemaal symptomen van gedoe zijn en niet de bron van gedoe, die zit namelijk gewoon in jouw, mijn, ons brein.

Dat is goed nieuws, omdat gedoe nu ineens iets wordt waar we wel wat mee kunnen. Het is gebleken dat als mensen weten hoe gedoe werkt in het brein en hoe je dát kunt managen, het gedoe aanzienlijk vermindert. Dan is er meer ruimte is voor iets anders dan gedoe, zoals het verwezenlijken van je ambities.

GedoeManagement is een heel krachtig idee dat simpel is en werkt. Het geeft mensen en organisaties de gelegenheid om ‘dag in dag uit’ hun gedoe te managen. Stel jezelf maar de vraag wat je zou doen als er minder gedoe zou zijn. Dan hebt je het antwoord op: Waarom GedoeManagement?

Ons brein kán geen nieuwe gedachten ontwikkelen als we in de stress van gedoe zitten.

De lezing/workshop
Tot nu toe breng ik dit idee over via workshops en lezingen, ook heb ik een boek geschreven over GedoeManagement. De workshops zijn een heel krachtige methode, waarmee je echt begrijpt dat we allemaal met hetzelfde probleem zitten. Juist dat maakt het zo toegankelijk en luchtig. Confronterend is het zondermeer ook, maar de belangrijkste ervaring van mensen is die van een opluchting.

Graag tot 2 juni in Cascade.
Hartelijke groet,
Organisatieteam Open Coffee Drechtsteden

Wil jij ons delen?

Deel deze pagina met je vrienden!